Zenički univerzitet organizovao okrugli sto na temu “Obrazovanje kadrova za potrebe tržišta rada”

U okviru višednevnih aktivnosti na obilježavanju Dana Univerziteta u Zenici, ova visokoškolska ustanova danas je organizovala okrugli sto na temu „Obrazovanje kadrova za potrebe tržišta rada“.

Pored rukovodstva Univerziteta, ovom skupu su prisustvovali i članovi Ekonomsko-poslovnog savjeta ove ustanove, predstavnici poslovnog sektora i privrede, kao i zvaničnici resornog kantonalnog ministarstava.

Cilj je sagledati stanje i potrebe tržišta rada, pri čemu je upitno da li mi uopće imamo tržište rada, ukazao je rektor Univerziteta, prof. dr. Damir Kukić.

-Koliko je meni poznato mi smo jedini univerzitet u BiH, koji na ovaj način ima aktivan Ekonomsko-poslovni savjet, koji okuplja predstavnike 25 najjačih poslovnih subjekata u ovom dijelu Federacije BiH, istakao je Kukić.

Univerzitet u Zenici ove sedmice kroz više sadržaja obilježava 18 godina postojanja, ali se korijeni početaka visokog školstva vezuju za daleku 1959. godinu.

Za sutra je zakazana svečana sjednica Senata, a u subotu 27. oktobra u Areni „Husejin Smajlović“ planirana je svečana promocija 510 svršnika prvog i drugog ciklusa studija. (Šerif Babić)