Ragbi klub Čelik osvajač Regionalnog klupskog prvenstva

U sezoni 2018/2019 Ragbi klub Čelik je učestvovao u prvoj sezoni regionalnog klupskog prvenstva u ragbiju XV.

Ideja za organiziranjem ovog vida takmičenja došla je uslijed želje i potrebe za što kvalitetnijim utakmicama za ragbi timove nacionalnih liga. U prvoj sezoni ovog takmičenja učestvovala su tri kluba: Ragbi klub Čelik (BIH), Ragbi klub Pobednik (Srbija) i Ragbi klub Partizan (Srbija). Regionalno klupsko prvenstvo otvoreno je utakmicom između Ragbi kluba Pobednik i Ragbi kluba Čelik u Beogradu, koju je domaćin zasluženo dobio rezultatom 39-32, a utakmica je odigrana 23.09.2018. godine u Beogradu. U II kolu ovog takmičenja ragbijaši Čelika dočekali su ekipu Partizana na terenima Kamberovića polja 30.09.2018. godine, te slavili rezultatom 45-29. Takmičenje je završilo utakmicom između RgK Partizan – RgK Pobednik koja je odigrana 06.10.2018. godine u noćnom terminu, a koju je ekipa Partizana uspješno riješila u svoju korist sa veoma interesantnim rezultatom 22-21 za Partizan.
Obzirom na uspjeh, skor razliku i postizanje ekstra bodova Ragbi klub Čelik je na tablici ovog takmičenja osvojio I mjesto, i na taj način pokazao da se u Zenici još uvijek igra izuzetno dobar ragbi. Osvajanjem I mjesta u ovoj prvoj sezoni ovog takmičenja, ragbijaši Čelika pokazali su da imaju dosta toga za pružiti kako u domaćoj, a tako i u regionalnoj i međunarodnoj ragbi sceni. Izabranici dvojca Mušinović – Fetić pokazali su da zalaganje, trud, predanost i rad, predstavljaju pravi recept za uspjeh u sportu i na taj način pokazali zašto je ragbi kao sport sve više cijenjen u svijetu.
Ragbi klub Pobednik i Ragbi klub Partizan su se pokazali kao dostojni protivnici i izuzetno kvalitetne ragbi ekipe na koje se može ozbiljno računati u budućnosti za razvoj ragbija u regionu. Ovim putem im se iskreno zahvaljujemo na ideji i angažmanu oko organiziranja ovog takmičenja, koje se igra u jesenjem dijelu sportske sezone, a za koje se nadamo da će postati tradicionalno i prošireno u narednoj godini.
Ragbi savez Srbije i Ragbi Savez Bosne i Hercegovine dali su izuzetnu podršku ovom takmičenju, i na taj način pokazali vid dobre suradnje između ekipa i sportskih saveza.
Još jednom čestitamo učesnicima Ragbi klubu Pobednik i Ragbi klubu Partizan, koji su zajedno sa Ragbi klubom Čelik pružili izuzetno dobre ragbi partije na domaćim terenima u kojima su uživali igrači, sportski radnici, a najviše publika.
Ragbi klub Čelik nastavlja predano sa radom u sezoni pripremajući se za proljetni dio Regionalne lige i predstojeće utakmice domaćeg prvenstva, a polaznici Ragbi škole Ragbi kluba Čelik nastavljaju sa svojim aktivnostima učešća na takmičenja u Dalmatinskom ragbi savezu gdje će moći pokazati svoje vještine, poručuju iz RgK Čelik.