Poligon: Dževadu Musliću dosuđena kazna zatvora od dvije godine i dva mjeseca

Dževad Muslić, vlasnik autoškole “Muslić “iz Zenice, koji je u okviru akcije Poligon, zajedno sa Akifom Smajlhodžićem i Nerminom Bajtarevićem, uhapšen u julu prošle godine, osuđen je danas na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i dva mjeseca.

Općinski sud u Zenici, u krivičnom predmetu protiv optuženog Dževada Muslića, zbog krivičnih djela primanja dara i drugih oblika koristi, te zloupotrebe položaja ili ovlašćenja, odlučujući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, danas je donio osuđujuću, prvostepenu nepravosnažnu presudu, kojom se optuženi oglašava krivim“, saopšteno je iz Općinskog suda u Zenici.

Uposlenik Ministarstva obrazovanja ZDK, Akif Smailhodžić, te Nermin Bajtarević, vlasnik autoškole Bajtara i Dževad Muslić, vlasnik autoškole “Muslić “iz Zenice, smješteni su iza rešetaka odlukom Kantonalnog suda u Zenici i to zbog sumnje da su počinili koruptivna krivična djela, odnosno da su “namještali” polaganje vozačkih ispita. Tada je priveden i četvrti osumnjičeni, Eldin Durmić, također uposlenik kantonalnog Ministarstva obrazovanja, kojem je Tužilaštvo ZDK odredilo mjeru zabrane sastajanja sa određenim osobama.

U policijskoj akciji Poligon izvršeni su i pretresi na nekoliko lokacija i tom prilikom pronađeno je i oduzeto oko 100.000 maraka.