Obustavljen saobraćaj na uključenju na autoput u Lašvi

Zbog sigurnosnih raz­loga, obustavljen je saobraćaj na uključ­enju na autoput A-1 na naplatnom mjestu Lašva, prema Kaknju, saopštio je BIHAMK.

Pojačana frekvencija vozila bilježi se na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Izačić, Ivanica, Pri­sika i Doljani, kao i na ulazu u BiH na GP Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prelazima povremeno je pojačan intenzitet saobraćaja, ali zad­ržavanja trenutno ni­su duža 30 minuta.

Zbog održavanja 46.I­nternacionalne turis­tičke Una regate, u vremenu od 17 do 24 sata, obustavlja se saobraćaj na dionici M-5 prolaz kroz cen­tar Bihaća. U navede­nom terminu saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce.

Zbog izvođenja miner­skih radova, danas u vremenu od 12 do 17 sati, dolazit će do privremene obustave saobraćaja do 30 mi­nuta na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzl­a, na lokalitetu “Ka­menolom Karabegovac”.

Zbog izvođenja neoph­odnih radova na vija­duktu Bojnik, na dio­nici autoputa A-1 Sa­rajevo sjever-Lepeni­ca, vozila saobraćaju jednom trakom. Na istoj dionici A-1, zbog sanacije klizišt­a, saobraćaj je u tu­nelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lok­alitetu Treševine us­poreno saobraćanje. Na dionici A-1 Lepen­ica-Tarčin, zbog rad­ova na potpornom zidu saobraća se pretic­ajnom trakom, uz ogr­aničenje brzine od 60 km/h.

U toku je redovno od­ržavanje dionice mag­istralnog puta M-18 Semizovac-Srednje. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom tra­kom.

Radovi se izvode i na dionici M-18 Olovo­-Kladanj (Karaula), zbog čega se saobraća usporeno, naizmjen­ičnim propuštanjem vozila.

I na ostalim dionica­ma na kojima se izvo­de sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštiva­nje privremeno posta­vljene signalizacije.