Kasumović: Rebalans budžeta osporili su neodgovorni vijećnici

Danas je programu bila 26. sjednica Gradskog vijeća Zenica koja je prekinuta nakon 3. tačke dnevnog reda. Nakon višesatne rasprave, Prijedlog izmjena i dopuna Budžeta Grada Zenica za 2018. godinu čiji je predlagač bio gradonačelnik Fuad Kasumović, nije dobio potrebnu većinu. Gradonačelnikov prijedlog osporili su SDA, A-SDA, SBB BiH i Sanja Renić.

“Osovina zla koja se dokazala borbom za kladionice i za interese svojih političkih mentora iz Sarajeva, Kaknja, Tešnja… sada je zadala novi težak udarac građanima Zenice. Ne znam samo kako će imati obraza izaći pred sugrađane i pojasniti im zbog čega su protiv svega što je dobro za Zenicu! Njihova je logika, kada propadamo mi, neka propadne cijeli svijet. Nakon dvadeset godina našli smo rješenje za spas NK Čelik kojeg su oni uništili. Kada smo trebali krenuti sa reprogramom za kojeg je preduslov rebalans budžeta, osovina zla je protiv. Osim toga ovakvom nerazumnom odlukom zaustavili su kapitalnu investiciju rekonstrukcije Kantonalne bolnice Zenica, izgradnju osnovne škole Hasan Kikić u Tetovu. Neka ovi neodgovorni vijećnici objasne ljudima u Lukovom Polju zbog čega neće dobiti ambulantu i prostorije mjesne zajednice, zbog čega će stati implementacija infrastrukturnih projekata po mjesnim zajednicama, zbog čega zenički izviđači neće dobiti sredstva za Eko kuću Smetovi i mnogo toga”, komentar je Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice.

Gradonačelnik i Gradska uprava Zenice u saopštenju za javnost zahvalili su se, kako je istaknuto – pro-zenički orijentisanim vijećnicima, predstavniku nacionalnih manjina, Asimu Musiću, nezavisnim vijećnicima Adnanu Šabaniju, Kenanu Fetahagiću, Ekremu Tuki, Ameli Granić i Vahidu Spahiću, vijećnicima Snage centra, SDP BiH i DF-a, koji su još jednom potvrdili svoju opredjeljenost za boljitak i prosperitet svih građana Zenice, ističe se u saopštenju.