VIDEO: Amra Džeko u kampanji Instituta za zdravlje Zenica

Poznata bh. manekenka Amra Džeko pridružila se velikom broju prijatelja Instituta za zdravlje i sigurnost hrane, koji svojim djelovanjem i javnim oglašavanjem pomažu promotivno-zdravstvene kampanje.

Izaberite život, pobijedite strah – obavite besplatan mamografski pregled u zdravstvenim ustanovama ZDK, slogan je kojim Institut za zdravlje i sigurnost hrane, u saradnji sa partnerima, Zavodom zdravstvenog osiguranja i Ministarstvom zdravstva, te zdravstvenim ustanovama u Zeničko-dobojskom kantonu provodi od kraja juna akciju besplatnog pregleda dojke mamografskim pregledom.

Zadovoljstvo mi je podržati akciju INZ-a. Jedino što je potrebno malo vašeg slobodnog vremena, a to vam može spasiti život, – poručila je Amra u objavljenoj video poruci Bosankama i Hercegovkama.

Amra je, među osobama iz bh. javnog života, jedna od najčešće angažiranih u dobrotvornim i humanitarnim akcijama, ali je i pored više projekata koje paralelno radi u BiH i inostranstvu, vrlo rado prihvatila poziv INZ-a da snimi video poruku o potrebi mamografskih pregleda radi prevencije oboljenja.

Zanimljivo je da je prošle godine, uokviru jedne od kampanja INZ-a, svoju poruku najmlađima, da brinu o svom zdravlju i redovno kontrolišu vid još od predškolskih i školskih dana uputio i Amrin suprug, kapiten bh. nogometne reprezentativac Edin Džeko. On je sa kolegama iz reprezentacije Asmirom Begovićem i Miralemom Pjanićem također snimio video priču kojom poziva mališane da redovno kontrolišu svoj vid. I ovu kampanju i video poruku također možete vidjeti na web stranici Instituta i stranicama na društvenim mrežama, Facebooku i Youtube.

Podsjećamo – cilj akcije besplatnih mamografskih pregleda je da svaka žena starosti 50 ili više godina obavi u planiranom intervalu besplatan mamografski preventivni pregled. Bitno je znati – većina slučajeva razvijenih malignoma završi smrtnim ishodom, dok pregledima koji znače mogućnost otkrivanja u najranijoj fazi promjene dojke izlječenje je gotovo stopostotno.

Besplatni preventivni pregledi se mogu, uz predočenje ovjerene zdravstvene knjižice, obaviti u privatnoj zdravstvenoj ustanovi “Medicom” Zenica, Domu zdravlja Maglaj, Poliklinici “Sunce” Zenica, Domu zdravlja Kakanj, Kantonalnoj bolnici Zenica, Općoj bolnici Tešanj, Domu zdravlja sa stacionarom Žepče, te Domu zdravlja Olovo.

Kontakt brojevi telefona i adrese za prijavljivanje u ove ustanove nalaze se na internet i Facebook stranici Instituta za zdravlje i sigurnost hrane www.inz.ba. Ukoliko imate 50 ili više godine, odmah pozovite najbližu medicinsku ustanovu i prijavite se za besplatan pregled – izaberite život, pobijedite strah – obavite mamografski pregled.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica

Amra Džeko u kampanji INZ

Poznata bh. manekenka Amra Džeko pridružila se velikom broju prijatelja Instituta za zdravlje i sigurnost hrane, koji svojim djelovanjem pomažu promotivno-zdravstvene kampanje. – Zadovoljstvo mi je podržati akciju INZ-a. Jedino što je potrebno malo vašeg slobodnog vremena, a to vam može spasiti život, poručila je Amra u objavljenoj video poruci Bosankama i Hercegovkama. Više na linku http://www.inz.ba/video-amra-dzeko-u-kampanji-instituta-za-zdravlje-zenica/#vašINZ Institut za zdravlje i sigurnost hrane #IzaberiŽivotPobijediStrah #UradiMamografiju

Gepostet von Institut za zdravlje i sigurnost hrane am Dienstag, 24. Juli 2018