Najavljena 9. Noć Rock'n'rolla na Tvrđavi Vranduk: R'n'r je na čvrstim nogama!

Današnjom press konferencijom Udruženje estradnih umjetnika Zeničko-dobojskog kantona najavilo je 9. Noć rock'n'rolla na Vranduku, koja će u okviru Zenica Summer Festa, biti održana u petak navečer.

Osam godina smo bili preteča i hvatali smo korak sa vremenom. Spontano smo krenuli i ušli u krug događaja koji su veoma značajni u regiji i Zenica može biti ponosna na takva zbivanja, – istakao je projekt-menadžer, Nisvet Abdulović.

– Nastojat ćemo opravdati povjerenje, jer kroz Vranduk je prošlo je 30-ak bendova iz cijele BiH, Tifa je najveća zvijezda među njima. U petak uvečer biće živa svirka, bez pomagala. Nastupiće 30-ak bubnjara, solo gistrista i basista, što nam treba u ovakvoj situaciji, jer uprkos svim promjenama rokenrol je ostao na čvrstim nogama, – kazao je Abdulović.

– Čitavu ovu priču smo započeli kako bismo dali šansu mladim ljudima iz Banjaluke, Sarajeva, Travnika i Zenice da se predstave javnosti. Najveća vrijednost je u tome da mladi od nas preuzimaju priču. Ove godine, u Noći Rock'n'rolla učestvuju Rock kap iz Zenice, Ze-selekcija, Ekstra 2000 i Mery Jam iz Banjaluke sa Irnesom i Emom kao najmlađim učesnicima.

Za goste je ovoga puta obezbjeđen prevoz autobusom u 18 sati sa platoa sa istočne strane stadiona Bilino polje. (S. Gluhić)