Gužve na graničnim prelazima, naročito na jugu i sjeveru BiH

Pojačan je promet vozila na graničnim prelazima, posebno na jugu i sjeveru naše zemlje. Na graničnim prelazima: Doljani, Bijača, Gabela, Zvirići, Ivanica, Trebimlja pojačana je frekvencija vozila na izlazu, dok se gužve na ulazu bilježe na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Bosanski Brod i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta, saopštava Bosansko-hercegovački Auto-moto klub.

Zbog radova na GP Gornji Brgat (Hrvatska) saobraća se jednom trakom, uz postavljene semafore.

Zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Bojnik, na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, vozila saobraćaju jednom trakom. Na istoj dionici A-1, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), zbog radova na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Radovi se izvode i na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), zbog čega se saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

I na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na dionici M-17, u mjestu Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

Na regionalnom putu R-473 Nemila-Bistričak, zbog izvođenja sanacionih radova, u vremenu od 7 do 17 sati dolazit će do povremenih obustava saobraćaja, saopšteno je iz BIHAMK-a.