VIDEO: Radio ‘Active’ privremeno na frekvencijama Radija Zenica

foto: Naša djeca

Sa frekvencija Radija Zenica, svakim radnim danom od 10 do 12 sati, moći ćete slušati omladinske emisije community Radija ‘Active’!

Dječija humanitarna organizacija ‘Naša djeca’, vrlo aktivno i već afirmisano zeničko udruženje posvećeno promociji i zaštiti dječijih prava, odavno već radi i boravi u neuslovnim prostorijama prilagođenog skloništa, u jednoj stambenoj zgradi na Odmutu.

Nevrijeme koje je prošlog petka pogodilo Zenicu, ostavilo je ove mlade kreativce bez radnog prostora. Voda je potpuno uništila sav namještaj, a što je najgore, onemogućila je emitovanje programa community radija, koji su vrijedni aktivisti Udruženja ‘Naša djeca’ osnovali prije desetak godina. Vibracija Radija ‘Active’, sa svojim orginalnim voditeljima i koncepcijom, već je odavno prepoznatljiva alternativa komercijalnim radio-stanicama u Zenici i šire.

Radi se, dakle, o već etabliranoj radio-komuni, koja se danas susrela sa rukovodstvom, uredništvom i voditeljima Radija Zenica. ‘Našoj djeci’ dali smo na raspolaganje svoje kapacitete i omogućili im da i u vrijeme „krize“ ostanu uz svoju publiku, druže se sa iskusnim radijskim zvjerkama i, ko zna, zajedno s njima možda naprave nešto epohalno…

Radioaktivni sastanak u našim prostorijama zabilježile su kamere Televizije Zenica. Pogledajte prilog koji je pripremila Mirnesa Imamović.

Najavljujemo: Radio ‘Active’ na talasima Radija Zenica, svakim radnim danom, od 10 do 12 sati.

Dobro nam došli! (S. Stević)