FOTO: Na Smetovima predstavljeni kandidati Stranke penzionera Zeničko-dobojskog kantona

Nekoliko stotina penzionera iz 10 općina Zeničko-dobojskog kantona i iz Zenice, okupili su se danas na jedanaestom tradicionalnom druženju penzionera na Smetovima. Bila je ovo prilika da pripadnici treće živorne dobi pobjegnu od stresne svakodnevnice i uz duženje i prigodan zabavni program uživaju na čistom zraku.

Ovom priliko održana je i sjednica Kantonalnog odbora Stranke penzionera/umirovljenika BiH te predstavljeni nosioci izbornih listi iz Ze-do Kantona.

Dr. Ednan Drljević, nosilac je liste za Skupštinu ZDK, Dževahid Sokić, za Predstavnički dom Parlamenta BIH, Senad Pajić za Predstavnički dom Parlamenta FBiH sa područja Zenice, a Amra Huskić, kandidatkinja iz Breze, nosilac je liste Stranke penzionera ZDK za područje Breze u Federalnom parlamentu.

450.000 penzionera ima na području Federacije, a ako im se pridruže i socijalno ugroženi, to je snaga koja broji više od pola miliona ljudi. Kada bi penzioneri glasali samo za sebe, mogli bi da drže svu vlast u državi. Penzioneri, bez obzira na svoju životnu dob, ne treba da budu u OUT-u , nego da izađu na teren i da se izbore za svoje interese jer za to imaju mogućnost, – kazao je Ednan Drljević, nosilac liste Stranke penzionera za Skupštinu ZDK.

Za bolji položaj u državi, penzioneri se nastoje izboriti dijalogom i pozivanjem mladih da im se priduže jer će se sva rješenja koja ova stranka nudi, jednoga dana i njih ticati.

Mi smo bili to što ste vi, a vi ćete tek biti to što smo mi. Morate se uključiti i podržati nas u donošenju pravih i realnih zakonskih rješenja, koja će i vama omogućiti u budućnosti da u ovoj državi ostvarite svoju perspektivu i da mirno zaključite svoj radni vijek, – kazao je Senad Pajić, predsjednik Gradske organizacije SP/U BiH Zenica.

Penzioneri su na svom tradicionalnom druženju uz prigodan zabavni program uživali na čistom zraku na zeničkom izletištu Smetovi. (A. Sitnić)