Održane XIV Igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zeničko-dobojskog kantona

Četrnaeste igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zeničko-dobojskog kantona održane su na Atletskom stadionu Kamberovića polje, a domaćinima su se pridružili i takmičari iz drugih gradova našeg kantona.

Osobe sa invaliditetom treba da budu sastavni dio naše lokalne zajednice. Činjenica da su nam se ove godine pridružili članovi iz Travnika i Visokog, doprinosi onome što je osobama sa invaliditetom najbitnije, a to  je vidljivost. Ove su igre primjer svima koji se suočavaju sa poteškoćama, da postanu aktivan dio šire društvene zajednice, – kazao nam je Harun Aliefendić, predsjednik Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica.

Takmičari su se nadmetali u trkačkim i bacačkim disciplinama. Kako je istakla generalna sekretarka Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralize, Elvira Bešlija, poteškoće sa kojima se susreću, stanje nepokretnosti , nisu kraj života, svi se bore na različite načine i uz pomoć drugih ljudi, ali nastoje uvijek da budu kako u društvu, tako i u sportu ravnopravni. (D. Suljić)