BIHAMK upozorio na moguće odrone na putevima

Zbog nestabilne vremenske situacije i lokalnih pljuskova upozoravamo na mjestimično mokar kolovoz, kao i na povećanu opasnost od odrona, saopštava BIHAMK.

Na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Tarčin zbog aktuelnih radova izmjenjen je režim saobraćaja na lokalitetima: tunel Igman, Ban Brdo, Treševine i vijadukt  Bojnik. Danas se izvode i radovi u tunelu „1.mart“ na dionici A-1 Kakanj-Zenica, gdje vozila saobraćaju jednom trakom. Apelujemo na vozače da prilagode vožnju ovim izmjenama i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.
Na magistralnom putu M-5 prolaz kroz Travnik izvode se radovi na redovnom održavanju zbog čega se od 08 do 18 sati saobraća jednom trakom, a moguće su i kraće obustave.
Zbog izvođenja neophodnih radova na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.
Danas i sutra zbog radova na izgradnji kružnog toka „Ilićka“ u Brčkom saobraćaj je obustavljen na ovom lokalitetu magistralnog puta M-14.1 Brčko-Bijeljina. Za vrijeme obustave vozila saobraćaju alternativnim pravcima.
Na GP Bosanska Gradiška pojačan je promet vozila na ulazu u našu zemlju, dok se na ostalim graničnim prelazima ne čeka duže od 30 minuta. Tokom dana od 09 do 13 sati zbog radova u Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje GP Deleuša, saopštio je BIHAMK.