Saradnja Mašinskog fakulteta u Zenici i LIND-a u Agenciji ZEDA

Delegacija Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici, sa članovima Komisije za eksternu evaluaciju, posjetila je Agenciju ZEDA u cilju upoznavanja članova Komisije s kapacitetima Agencije ZEDA/Laboratorije za ispitivanje sigurnosti proizvoda LIND.

LIND je Laboratorija čija su vrata otvorena UNZE i s kojim LIND već godinama unatrag ima uspješnu saradnju.

Univerzitet u Zenici odnosno njegov Mašinski fakultet je prošao procedure nekoliko eksternih evaluacija i akreditacija (2003/04. Evropska asocijacija univerziteta – EUA Brisel, 2007g.-Državna evaluacijska komisija Slovenije, 2008- EUA Brisel, 2013 g- Državna agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta u BIH – HEA BIH), te u tom smislu želi da svoj rad drži maksimalno otvorenim i efikasnim. Mašinski fakultet UNZE je jedan od prvih fakulteta u regionu ex-SFRJ i prvi u BiH koji je još 2003. godine svoj sistem upravljanja kvalitetom (QMS) akreditirao kod renomirane kuće TUV Bayern Munchen.

Tokom današnje posjete razgovarano je o mogućnostima saradnje Agencije ZEDA/Laboratorije LIND i s drugim fakultetima čiji su predstavnici u svojstvu članova Komisije bili u današnjoj posjeti.

Zadovoljstvo nam je što se naša saradnja s UNZE iz godine u godinu intenzivira. Uvijek smo spremni implementirati zajedničke projkte, realizovati aktivnosti te razvijati nove ideje i doprinijeti cjelokupnom poboljšanju kako obrazovnog sistema tako i poduzetništva u Zenici i regionu,“ kazali su iz Agencije ZEDA.