AM SDA Zenica: Mi smo organizatori Šetnje „Zenica za Srebrenicu – Da se ne zaboravi i ne ponovi“

Asocijacija mladih Stranke demokratske akcije Zenica uputila je Portalu ZenicaInfo zahtjev za izmjenu netačnih navoda u vezi sa organizacijom jučerašnje manifestacije Šetnja za Srebrenicu – „Zenica za Srebrenicu – Da se ne zaboravi i ne ponovi“.

„Na portalu Zenicainfo.ba objavili ste netačnu informaciju koja po svemu sudeći ima trendenciozne političke namjere. Prije svega, na ovaj način ste potvrdili jasne sumnje da vaš portal favorizira jednu političku opciju Nezavisni blok čiji je član gradonačelnik Fuad Kasumović.

Ovim putem vam skrećemo pažnju i naglašavamo da je jako ružno da gradonačelnik putem vas radi jeftinih političkih poena koristeći vaš medij pokazuje da nema granica ni kada je u pitanju 11 juli. Dužni smo reagirati da organizator šetnje Zenica za Srebrenicu nije bio grad Zenica i gradska uprava već AM SDA Zenica i to ne bi da ističemo ali želimo naglasiti sav primitivizam gradonačelnika i režimski medija koji rade bez bilo kakvih principa i standarda objektivnog novinarstva“, navodi se u dopisu Asocijacije mladih SDA Zenica.

U ovom dopisu, Asocijacija mladih Stranke demokratske akcije Zenica očekuje još da se Portal izvini „svim građanima i organizatorima ovog jako humanog gesta“.

„Očekujemo da objavite ispravku ove informacije i uputite javno izvinjenje svim građanima i organizatorima ovog jako humanog gesta“, navodi se.