Rezervna postava Čelika poražena od rumunskog prvoligaša

foto: NK Čelik Facebook

Nogometaši Čelika danas su odigrali i četvrti pripremni meč u okviru priprema za početak nove sezone u Premijer ligi. Zeničani su danas u Turskoj odmjerili snage sa novim rumunskim prvoligašem, ekipom Dunarea Calarisa, a na kraju slavila je ekipa iz Rumunije rezultatom 4:1.

Treba istaći da su crno-crveni u ovom meču nastupili s igračima, koji u prva tri utakmice nisu imali veliku minutažu, te s nekoliko igrača koji se još nalaze na probi. Kada je u pitanju utakmica, ekipa iz Rumunije u prvom poluvremenu postigla je dva gola, a pred kraj za 2:1 smanjio je Ridvvan, krilni napadač koji se nalazi na probi u Čeliku, tim rezultatom je i okončano prvo poluvrijeme.

U drugom poluvremenu Dunarea je postigla još dva gola te slavila rezultatom 4:1, vrijedi istaći da je ekipa iz Rumunije igrala u najjačem sastavu. Za Čelik su u ovoj utakmici nastupili: Karajbić, Mehić, Popović, Duraković, Adilović, Duvnjak, Bradji, Musa, Grahovac, Ridvvan i Madi Faty.

Ovo je za Čelik bila četvrta utakmica na pripremama, a nakon prve dvije utakmice i pobjeda nad Keshlom, te Skuphijem, crno-crveni su u naredne dvije utakmice s po 4:1 upisali poraze od Neftchija, te danas Dunarea Calarisa.

Prije povratka za Zenicu, izabranici Adnana Örneka odigrat će još jednu utakmicu, ali protivnik još nije poznat. Zanimljivo da Zeničani još nisu riješili pitanje stopera, ali i još jednog krilnog napadača. Vremena je sve manje, a na tržištu i manje kvalitetnih igrača, hoće li klub s Bilinog polja u narednim danima angažovati još koje pokazanje, zaista je teško prognozirati, budući da je i dotok informacija iz kluba na veoma niskom nivou.

Izvor: Sport ZDK