Najavljen I Zenica Summer Fest: Spektakularno ljeto uz zvijezde, umjetnost i zabavu u srcu grada

„Ljeto u gradu“ ili „Zenica Summer Fest“ je međunarodna kulturno-zabavna manifestacija, koja ima za cilj da, tokom toplih ljetnih dana, animira Zeničane i posjetioce iz drugih gradova Bosne i Hercegovine i regiona, naročito Zeničanke i Zeničane razasute po cijelom svijetu, koji su upravo u tom periodu u svojoj i našoj Zenici, saopštili su organizatori.

Danas je održana prva press konferencija ljetnog festivala „Zenica Summer Fest“, na kojoj su najavljeni sadržaji koji će se odigrati na nekoliko gradskih lokacija i to na otvorenom.

Prvi Zenica Summer Fest otvara poznati bh. reper Frenkie, koncertom na Stadionu „Papirna“, u subotu, 14. jula. Popularna Dubioza je finalu Festivala. Momci nastupaju u petak, 3. avgusta na Kamberovića polju.

Glavna karakteristika ovog ljetnog festivala je vraćanje aktivnosti u centar Zenice. Zeničani će moći biti ponosni, jer ćemo se osjećati kao stanovnici svjetskih metropola, u kojima su ovakvi eventi svakodnevnica, – kazao je direktor Radio-televizije Zenica, Nandino Škrbić.

Zenica je po veličini četvrti grad u državi i treba biti u punom smislu te riječi – regionalni centar. Jedan od načina da to istaknemo je Zenica Summer Fest. Ovim festivalom ćemo u gradu u ljetnim danima stvoriti ambijent u kojem će se Zeničani osjećati dobro. Želja nam je da Festival privuče i stanovnike drugih gradova, – istakao je ovom prilikom gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, koji je poseban poziv na programe Festivala uputio Zeničanima iz dijaspore, koji će u ljetnim danima boraviti u svom gradu.

Zenica Summer Fest, u organizaciji Radio-televizije Zenica i uz visoko pokroviteljstvo Grada i gradonačelnika Zenice, počinje 14. jula, koncertom bh. repera, Frenkija, na Stadionu Papirna.

Uslijediće tematske muzičke večeri i kombinacija solističkih, plesnih, horskih i orkestarskih nastupa, zabavnih manifestacija i pozorišnih predstava.

Program je na današnjoj press konferenciji predstavila predsjednica Organizacionog odbora Zenica Summer Festa, Sumea Mujkanović.

Snimak prve press konferencije Zenica Summer Festa biće emitovan u programu Televizije Zenica, večeras u 19,05.

Neki od gostiju Festivala su Adis Škaljo, Željko Bebek i Al’Dino, tamburaški sastavi iz zemalja ex Jugoslavije, poznati izvođači sevdalinke. Za najmlađe će biti priređen program Šetnica osmijeha, za ljubitelje r'n'r „Noć Rock’n’rolla na Vranduku“, za ljubitelje klasične muzike koncert Kamernog simfonijskog orkestra u Gradskom parku…

Kompletan Program Zenica Summer Festa možete pregledati OVDJE

Pratite nas na oficijelnoj stranici Zenica Summer Festa, na Facebooku i na Instagramu i informišite se o svim događajima u gradu ovoga ljeta!