Upozorenje kupcima, lažna nagradna igra kompanije Bingo

Prevare na društvenim mrežama sve su češće. U jednoj od njih, prevaranti su se poslužili imenom bh. kompanije Bingo, kako bi privukli potencijalne žrtve.

Na službenoj stranici kompanije Bingo objavljeno je upozorenje građanima, kojim se kompanija ograđuje od lažne nagradne igre na Facebooku.

“Molimo naše sugrađane da obrate pažnju na razlike između lažnih i našeg oficijelnog Facebook profila. Napominjemo da je jedini naš Facebook profil https://www.facebook.com/bingotuzla/ i da sve naše nagradne igre i druge aktivnosti objavljujemo samo na njemu i našoj oficijelnoj stranicic www.bingotuzla.ba . Također napominjemo da mi prilikom darivanja na Facebooku ne tržimo podatke niti fotografije ličnih dokumenata. Putem naših kanala komunikacije smo u više navrata objavljivali ovo upozorenje. Ograđujemo se od bilo kakve odgovornosti vezane za nagradne igre na pomenutim lažnim profilima”, saopštili su iz ove kompanije.

Dodali su da prevaranti koriste fotografije kompanije koje su lako dostupne, ali da je najočiglednija razlika između pravog i lažnog oglašavanja kompanije Bingo, u korištenju slova “o” u imenu.