FOTO+VIDEO / Irmina i Sajjrina priča: Medalja kao poklon i inspiracija

Prije nekoliko mjeseci, devetogodišnja Zeničanka, #Irma_Kulacic, odlučila je pokloniti svoju zlatnu medalju koju je osvojila na turniru u Visokom, zeničkoj heroini Sajjri Poljo, kreativnoj djevojčici koja se nosi sa posljedicama teške saobraćajne nesreće, nakon koje je ostala vezana za invalidska kolica.

Medalju je Irma poklonila svojoj sugrađanki, kao podršku, znak pažnje, a iznad svega, za Sajjrine zasluge. Rekla je kako cijeni Sajjrin trud, duh, snagu i istrajnost u prevazilaženju životnih nedaća koje koje su je zadesile. Irma se inače bavi Taekwondo-om i redovno osvaja zlato.

Sajjra, ponukana svojom ‘prvom’ medaljom, pomno razmišljajući, odlučno se okrenula streljaštvu. Za sada je imala samo četiri treninga, a već ostvaruje dobre rezultate. Voljna je učiti da bi ispunila svoje želje i ciljeve i da bi bila dio Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom SKOSI Zenica, u kategoriji SH1.

Kaže, “to je moja raja”, a sami članovi su je toplo primili kao najmlađeg člana.

Današnja priča za Sajjru je posebna i velika motivacija.

U Zenici je danas održano državno takmičenje osoba sa invaliditetom u streljaštvu. Ženski dio tima #Skosi osvojio je treće mjesto.

Čast preuzimanja pehara, u ime Kluba, pripala je Sajjri, kao najmlađoj članici, ali jednako zaslužnoj. Također su joj uručene medalja i diploma sa željama za dalji uspjeh.

Ovaj osmijeh koji smo imali priliku vidjeti danas je osmijeh koji godinama iščekujemo.
Osmijeh zadovoljstva, uspjeha i doprinosa društvu.
Osmijeh koji kaže kako je svako bitan.
Osmijeh koji kaže “Ponosna sam na sebe”…

Tako je Sajjra, imaš puno pravo da budeš ponosna na sebe!

Ostani nam tako vedra i prkosna, pokaži zajednici kako je svaki pojedinac jednako vrijedan i bitan.

Želimo ti puno sreće, uspjeha, a iznad svega, sretno djetinjstvo.

Već u narednu subotu u Živinicama slijedi klupsko takmičenje.
Želimo vam puno osvojenih medalja!

Zajednica Budimo humani Pomozimo djevojčici Sajjri Poljo.

Ovo sam JASajjra PoljoDjevojcica vedrog duha, nasmijana i borbena.Kratki video koji me prati kroz poslednjih par godina.NECU STATI, NECU ODUSTATIKAZU MI…MORAS!HOĆEŠ!MOZES!Da znate…u pravu su..nije kraj sve dok Ja ne kazem da jeste#ODLUCNIJANEGOIKADA#Veeeeliki pozzz za vas <3 <3 <3

Gepostet von Budimo humani Pomozimo djevojcici Sajjri Poljo am Freitag, 7. Oktober 2016