FOTO: Odigran Treći malonogometni turnir “Trofej grada Zenice”

Omladinski fudbalski klub ZSK 2013 Zenica, 23. juna na terenima Kamberovića polje organizovao je Treći malonogometni turnir pod nazivom Trofej grada Zenice 2018.

Kada se, uslovno rečeno, jedan mali sportski kolektiv odvaži organizovati tehnički veoma zahtjevan turnir na istovremeno pet terena za mali nogomet i kada okupi 60 ekipa sa oko 1000 učesnika najmlađeg uzrasta onda je to za svaku pohvalu.

Malobrojna ekipa vrijednih sportskih entuzijasta iz OFK Zenica 2013 zaslužila je visoke ocjene za organizaciju i domaćinstvo. Turnir Trofej grada Zenica 2018. svrstao se u red manifestacija koje na najljepši način promovišu grad Zenicu i šalju lijepu sliku sa sportskih terena.

Cilj turnira je okupljanje što većeg broja djece iz regiona u našem gradu, s ciljem takmičenja, druženja, zabave i širenja fair playa.

U takmičarskom dijelu među najuspješnijim bila je Škola fudbala Tempo iz Zenice sa tri osvojena prva mjesta.

Po kategorijama najuspješniji su bili:

U kategoriji 2004./05. godište prvi je bio NK Krivaja, drugi ŠF Top gol-Sarajevo, a treći NK Novi Travnik.

U kategoriji godišta 2006./07. prvo mjesto osvojila je ekipa NK Vrbanjuša, drugo NK Stupčanica, a treće ŠF Tramed-Tešanj.

U kategoriji 2008. godište trijumfovala je ŠF Tempo, ispred NK Prevent-Bugojno i NK Stupčanica.

U kategoriji 2009. godište ponovo je bili najuspejšniji ŠF Tempo iz Zenice, NK Novi Travnik i ŠF Prevent-Bugojno.

Kategorija 2010. godište donijela je još jednu titulu prvaka za ŠF Tempo. Drugi je bio TOŠK-Tešanj, a treći NK Vratnik-Sarajevo.

Domaćin OFK ZSK 2013. bio je četvrti u tri kategorije, dok je NK Čelik osvojio dva četvrta mjesta.

Dodijeljena su i pojedinačna priznanja za najboljeg golmana, igrača i strijelca turnira u svim kategorijama. (M. Pripoljac)