Zenica se pridružuje kampanji podrške borbi protiv klimatskih promjena

Pod pokroviteljstvom Ureda specijalnog predstavnika EU u BiH u sklopu akcije na globalnom nivou Climate Diplomacy Week (18.-24.06.2018.) u Zenici će biti održana promotivna manifestacija načina djelovanja i borbe protiv klimatskih promjena na lokalnom i globalnom nivou.

U tom periodu ambasade širom svijeta obilježavaju i promovišu potrebu očuvanja okoliša, zdravog života za koji je nužno obezbijediti i zdravu okolinu. Ovo pitanje je već danas postalo uslov opstanka ljudske civilizacije na našoj planeti, gdje smo već uveliko sudionici globalnih i katastrofalnih klimatskih promjena i koje su u velikoj mjeri rezultat pogubnih nekontrolisanih ljudskih djelovanja i uticaja.

Dobar dio ovih promjena se već dešava bespovratno i krajnje je vrijeme da se ovi procesi pokušaju staviti pod kontrolu.

Organizaciju manifestacije u Zenici je ove godine dobilo Udruženje za sport i kulturu ZOP iz Zenice uz učešće partnera, Crvenog križa iz Zenice, Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, ALBA Zenica, te Udruženja GEOPA.

Pridružite nam se 22.06.2018. godine na Trgu Alije Izetbegovića (plato ispred RK Bosanka) od 10:00 do 14:00 sati, pozivaju organizatori ovog događaja.