FOTO: Volonteri Centra za mlade INPUT dijelili paketiće malim pacijentima Kantonalne bolnice

Volonteri Centar za mlade INPUT u sklopu aktivnosti “Volontiraj i ti!”, a povodom Bajrama, posjetili su Kantonalnu bolnicu Zenica, Odjel pedijatrije i uručili malim pacijentima prigodne paketiće.

Volonteri INPUT-a svake godine obilježavaju Bajram na prigodan način tako što obraduju svoje vršnjake prigodnim paketićima i zabavnim sadržajem. Volonteri INPUT-a ovim aktivnostima žele da usreće i  obraduju male pacijente, djecu uzrasta od 1 do 17 godina, koji ove proljetne dane provode u bolnici i na taj način im na trenutak uljepšaju praznik i požele što prije ozdravljenje i povratak kući, saopštio je INPUT.

Uz prigodnu muziku i zabavu volonteri INPUT-a su uručili djeci paketiće koje su sami napravili i družili se sa njima. U ime djece zahvalila im se glavna sestra na Pedijatriji, Elvedina Alić.

Volonteri su kroz aktivnost “Volontiraj i ti!” sami o vlastitom trošku napravili paketiće i  osmislili program za djecu, i samim tim pokazali koliko su društveno aktivni, humani  i korisni u svojoj zajednici.

Centar za mlade INPUT je omladinska organizacija koje je otvorena za sve mlade da kroz kreativan rad iskažu svoje ideje i provedu ih u djelo.