Stabilizacija vremenskih prilika očekuje se krajem iduće sedmice

U BiH danas je preovladavalo oblačno vrijeme, s lokalnim pljuskovima i temperaturama do 29 stepeni, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Sutra će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme, većinom sa slabom kišom i lokalnim pljuskovima. Grmljavina je moguća u istočnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima.

Vjetar će u Bosni biti slab do umjeren, sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23°C, na jugu zemlje od 23 do 28°C.

U nedjelju, 17. juna, prognozira se pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U Bosni veći dio dana sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom. U Hercegovini pljuskovi i grmljavina u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 25°C, na jugu zemlje od 26 do 30°C.

U ponedjeljak, 18. juna, u Bosni će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U Hercegovini sunčano sa umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na jugu zemlje od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 21 i 26°C, na jugu zemlje od 28 do 32°C.

U utorak, 19. juna, u Bosni će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom. U Hercegovini sunčano sa malom do umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C, na jugu zemlje od 17 do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26°C, na jugu zemlje od 29 do 32°C.

Kako prognozira Federalni hidrometeorološki zavod, slično vrijeme zadržaće se u većem dijelu iduće sedmice. Stabilizacija vremenskih prilika u BiH očekuje se nakon 22. juna.