FOTO+VIDEO / MZ Novo Radakovo: Ne želimo parking, hoćemo zelenu površinu i igralište za djecu!

foto: FB

Iz Mjesne zajednice Novo Radakovo upućeno je medijima protestno pismo, u kojem je izraženo protivljenje stanovnika ovog zeničkog naselja izgradnji parkirališta, koje je navodno počelo danas na mjestu zelene površine i igrališta.

Danas je lokacija ograđena i u buduće gradilište uveden je bager. Radove su, prema videu i fotografijama, koji su medijima upućeni u prilogu, zaustavila djeca.

Gepostet von Mirsad Rahmanović am Montag, 11. Juni 2018

Navodno je Gradska uprava odredila termin za igradnju parking prostora na ovoj lokaciji. U dopisu koji je stigao sa mejla Mjesne zajednice Novo Radakovo, navodi se da je na ovoj, „jedinoj zelenoj površini ispred stambenih objekata u Novom Radakovu, postojalo igralište za djecu, kojeg su stanari planirali obnoviti uz pomoć Mjesne zajednice i donatora“.

Na već postojećim parking površinama postoji jako puno slobodnih mjesta, tako da ova gradnja nema svrhu izuzev uništavanja i ovo malo zelenih površina, koje stanari preko 30 godina njeguju i održavaju.

Molimo sve mještane kao i ostale građane i ljubitelje prirode da nam daju podršku kako bi sačuvali ovu predivnu zelenu površinu.

Od nadležnih očekujemo da će razmotriti ovaj problem i riješiti ga na adekvatan način tako što će reagovati u skladu sa svojim mogućnostima i riješiti ovaj problem koji je od velikog značaja za mještane Mjesne zajednice Novo Radakovo, – navodi se u ovom dopisu.