Očekuje nas sve toplije vrijeme, ali sa padavinama

Umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme prognoziraju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda za danas u Bosni i Hercegovini.

Kiša, pljuskovi i grmljava se očekuju tokom cijelog dana, intenzivnije u Krajini, na krajnjem jugu i u sjevernim područjima Bosne. Lokalno je moguća pojava grada.

U većem dijelu zemlje na snazi su žuti i narandžasti meteoalarm, koji označavaju opasno vrijeme.

Očekivana količina padavina u tim djelovima između 30 i 50 l/m2, a u ostalim djelovima između 2 i 10, lokalno i do 15 l/m2.

Vjetar slab do umjerene jačine, na momente i pojačan. U Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, u Hercegovini jugo. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu zemlje od 16 do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. Tokom dana, nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Lokalno moguć grad. Najmanje padavina se očekuje na sjeveru, a ponegdje i bez padavina. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smijera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32 stepena.

Ponedjeljak, sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Popodne pljuskovi i grmljavina se očekuju u planinskim područjima. Vjetar slab. U Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smijera, u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, a na jugu zemlje od 17 do 20, a najviša dnevna temperatura zraka između 28 i 34 stepena.

U utorak se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima pljuskovi i grmljavina su mogući ponegdje u planinskim djelovima. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 19, a na jugu zemlje od 19 do 23, a najviša dnevna između 29 i 35 stepeni.