Počela nova volonterska sezona na bosanskim piramidama

Nova volonterska sezona na bosanskim piramidama počela je 4. juna, saopštila je Fondacija Arheološki park: Bosanska piramida Sunca.

Prošle godine je 300 volontera učestvovalo na iskopavanjima najvećih i najstarijih piramida na svijetu. Ove sezone je novina da je Fondacija Arheološki park: Bosanska piramida Sunca kupila parcele u podnožju piramide, gdje će biti izvođeni radovi. Prijave su moguće ovdje.

Festival za ljetni solsticij: sjajna lista međunarodnih učesnika

Kompletirana je lista ovogodišnjih učesnika na Festivalu povodom dočeka ljeta – ljetnog solsticija. U Visoko dolaze međunarodni umjetnici, muzičari i pjevači u pratnji svojih muzičkih grupa: Marina Trost iz Njemačke 19. juna, Branka Božić iz Slovenije 20. juna, Seda Bagzan iz Turske 21. juna, ansambl ‘Vibrica’ iz Hrvatske 22. juna, Goran Karan iz Hrvatske 23. juna i Laka iz BiH 24. juna.

Posebnu pažnju će privući i najpoznatiji svjetski gazer, Braco iz Hrvatske, svojim nastupom 21. juna.

Niz drugih aktivnosti će pratiti festival: šestodnevni Sajam organske ishrane, minerala i kristala, proizvoda domaće radinosti, organizacija radionica, yoga i meditacijskih susreta, nastupi makedonskog kulturnog društva Pela i visočkog KUD-a, procesije mira i prijateljstva Golden Sun 21. juna…

Putovanja na piramidalne i megalitne lokacije širom Planete

Drugačiji pristup objašnjenjima piramidalnih i megalitnih lokacija širom Planete, te nova otkrića koja mijenjaju našu prošlost, svrhu piramida i nastanak čovjeka, učinili su da vrijeme u kome živimo postane uzbudljivo. Stoga dr. Semir Osmanagić organizira putovanja slijedećih 12 mjeseci, kombinaciju nauke i duhovnosti, na najvažnije lokacije u svijetu: Egipat, Izrael i Jordan, Južnu Afriku i Zimbabve, Tursku i, naravno, na bosanske piramide, saopšteno je iz Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida Sunca.