Najavljena humanitarna revija za malog lava Kana “Karta više za bolji vid”

“Kako nikada ne znate šta nosi dan, a šta noć, tako ni ja nisam pomislila da ću pored niza humanitarnih akcija, koje sam većinu radila sa braćom Petrović i Cabaret clubom, Ivanom i Andrijom, za one kojima je bilo potrebno, ovu raditi za svoje dijete.”

Ovako je majka malenog Kana, Zeničanka Esmeralda Nadžaković, nakon više humanitarnih akcija kojima je godinama nastojala probuditi solidarnost svojih sugrađana, ispričala šta joj je na duši sada, sada, kada se i sama našla na “drugoj strani”.

Ovoga puta, prirediće humanitarnu reviju “Karta više za bolji vid”, s ciljem prikupljanja sredstava za liječenje svog četverogodišnjeg sina, malog lava, Kana Nadžakovića.

Kan Nadžaković je dječak koji je obolio od strabizma oba oka. Potrebna mu je operacija očnih živaca, koja mu se preporučuje na Klinici “Sveti vid” u Beogradu. Za operaciju i troškove boravka, porodica Nadžaković mora prikupiti 4.000 KM.

Svi nalazi su gotovi i mali lav samo čeka pomoć dobrih ljudi, jer roditelji nisu u mogućnosti sami izmiriti sve troškove.

Kan je brat Deniz Nadžaković, koja je na takmičenju talenata “Talent World 2017.”, u jakoj konkurenciji osvojila zvjezdanu titulu. Deniz je poznata i po svojim humanitarnim aktivnostima, pa će ovoga puta svoje snage usmjeriti na prikupljanje pomoći za liječenje svoga brata.

U programu humanitarne revije učestvovaće i Mahdi Žigo, kao i plesne grupe ISKRE i NOUR. Akciju podržavaju i mala balerina, Ena Mandžuka, slikarka na svili, Ida Art iz Kaknja, kao i Kanova druga sestra, Nađa, koja se već izgradila kao dizajnerka za djecu, koja će predstaviti svoju kolekciju “Mala princeza”.

Revija će biti održana u Hotelu Dubrovnik, u Restoranu Trubadur, 19. juna, s početkom u 18 sati, a karte po cijeni od 10 KM, mogu se kupiti u Hotelu Dubrovnik i u Cabaret clubu, u zgradi Bosanskog narodnog pozorišta.

Svi koji žele podržati maloga lava, a tu noć ne mogu biti prisutni, mogu doprinijeti dobrovoljnim prilozima. Kutije tome namijenjene postavljene su u Cabaret clubu.

Braća Ivan i Andrija Petrović, poznati po organizovanju brojnih akcija za pomoć malim Zeničanima, ističu da je doprinos ovoj humanitarnoj reviji najmanje što su mogli učiniti, jer su Esmeralda i njene dvije kćerke velike humanitarke, koje su se odazvale svakom pozivu na akciju.

Ukoliko se prikupi više novca nego što je potrebno, ostatak će se usmjeriti za pomoć u liječenju mladog Zeničanina, koji pati od cista u predjelu oka. Šansa da mu se spasi vid postoji, ali svaka injekcija potrebna u liječenju košta 2.500 KM, saopštili su organizatori, koji pozivaju sve ljude dobre volje da učestvuju u što većem broju u akciji za spas vida dvojici naših sugrađana.

KARTA VIŠE ZA SPAS VIDA