FOTO: Takmičenje u odbojci za učenice i učenike srednjih i osnovnih škola

Na ovom takmičenju prisustvovali su Zoran Mihajlović, sportski edukator Odbojkaške akademije „Block Out“ Zenica i nekadašnji selektor odbojkaške reprezentacije BiH i Haris Hasanica, direktor akademije koji su ovo takmičenje ocijenili kao veoma uspješno.

Svim onim učenicama i učenicima, koji su aktivni u odbojkaškim sekcijama svojih škola, želja je i cilj da pokažu svoja saznanja u ovom preljepom sportu, a najbolji način je takmičiti se sa svojim vršnjacima.

Delegacija Odbojkaške akademije “Block Out“ je sa velikim interesovanjem pratila ovu manifestaciju i obavila puno razgovora sa pedagozima fizičke kulture u smislu dalje stalne saradnje i dizanja na viši nivo. Svakako da i kod samih učenica i učenika ima želje i volje za njihovo uključenje u Odbojkašku akademiju “Block Out” Zenica kako bi svoje znanje nadgradili, ušli u sve „tajne“ sporta koji vole,  takmičili se i družili.

Zenica je puna odbojkaških talenata, a kao primjer treba izdvojiti momke koji su svojom igrom, potencijalnim znanjem, zalaganjem i trudom odskakali od svojih vršnjaka. To je Harun Čamdžić, Kerim Šabić, Husein Smajlović i Eldin Zukić iz Srednje „Tehničke škole“ Zenica, Deni Bajramović i Muhamed Limić iz Srednje “Medicinske škole”.

Treba samo prepoznati potencijale i sa njima planski i dugoročno raditi. Za to bar Zenica, što se tiče dvorana, vanjskih terena Kamberovića polja kao i terena za odbojku na pijesku, bazeni Zenica, ima, – rekli su Zoran Mihajlović, sportski edukator i Haris Hasanica, direktor Odbojkaške akademije “Block Out”.