Davor Dragičević predao krivičnu prijavu za ubistvo njegovog sina Davida

Otac tragično stradalog Davida Dragičević, Davor Dragičević danas je Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka predao prijavu za krivično djelo teško ubistvo.

Prijava je podnesena protiv „nepoznatog i još uvijek slobodnog počinitelja ili vjerovatnije više njih, a koji su i danas u poziciji da čine nove zločine zbog kojih građani masovno strepe”, navedeno je u prijavi.

Autor prijave je bivši policijski inspektor i bloger Borislav Radovanović koji je rekao da je prijavu napisao na osnovu poznatih dokaza koji su već u posjedu Tužilaštva, ali ih tužitelj nije okvalificirao.

Iz Facebook grupe „Pravda za Davida“ najavljeno je za danas u 18 sati i podnošenje kolektivne prijave za isto krivično djelo. U saopćenju grupe navodi se da je, zbog masovno izražene želje njihovih članova i simpatizera da Okružnom tužilaštvu Banja Luka lično prijavljuju ubistvo, sačinjen unificirani obrazac prijave, te da će svako ko to želi moći svojim imenom ili pseudonimom tužiteljstvu podnijeti validnu prijavu krivičnog djela ubistva nad Davidom Dragičevićem. U grupi procjenjuju da će uslijediti oko 10 hiljada prijava.

Izvor: BHRT