Prosinečki objavio spisak za prijateljske utakmice

Press konferencija na kojoj je selektor „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki objavio spisak igrača za prijateljske utakmice sa Crnom Gorom i Južnom Korejom, održana je danas u Sarajevu.

„23. maja počinjemo pripreme za ove utakmice koje možda dolaze i u nezgodno vrijeme, jer je kraj sezone i igrači su odigrali mnogo utakmica. Međutim, to je FIFA termin i iskoristićemo ga. Nažalost, sa nama neće na ovom okupljanju biti Sead Kolašinac koji je povrijeđen, ostali su zdravi i nadam se spremni za dvije utakmice koje su pred nama“, kazao je Prosinečki.
Igrači će se okupiti 23. maja na ilidži. Tokom priprema u Sarajevu igrači će imati jedan trening u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru 24. maja, a dan poslije u Hrasnici će biti odigrana trening utakmica sa FAMOS-om. Nakon toga reprezentacija se seli u Zenicu gdje će boraviti do susreta sa Crnom Gorom. Za ovu utakmicu štampano jw 10000 ulaznica, a u prodaju će biti puštene u subotu, 19. ovog mjeseca u poslovnicama „Centrotransa“.

Na spisku se nalaze i Vedad Ibišević, Emir Spahić i Zvjezdan Misimović, kojima će ova utakmica poslužiti kao oproštaj od dresa sa državnim grbom.
– golmani: Asmir Begović (Bournemouth), Ibrahim Šehić (Qarabag) i Kenan Pirić (Zrinjski)
– odbrana: Darko Todorović (Sloboda), Ognjen Vranješ (AEK Atina), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Ervin Zukanović (Genoa), Eldar Čivić (Spartak Trnava) i Emir Spahić
– vezni red: Bojan Nastić (Genk), Muhamed Bešić (Middlesbrough), Gojko Cimirot (Standard Liege), Miralem Pjanić (Juventus), Elvis Sarić (Sarajevo), Stjepan Lončar (Široki Brijeg), Goran Zakarić (Željezničar), Haris Duljević (Dynamo Dresden), Edin Višća (Basaksehir), Deni Milošević (Konyaspor) i Zvjezdan Misimović
– napad: Edin Džeko (Roma), Riad Bajić (Basaksehir), Smail Prevljak (Matttersburg), Kenan Kodro (Grasshopper) i Vedad Ibišević (Hertha).

Reprezentacija BiH će ugostiti Crnu Goru u prijateljskom meču na stadionu Bilino Polje u Zenici 28. maja, dok će 1. juna biti gost Južnoj Koreji u Jeonjuu. (tekst i foto: nfsbih.ba)