U Beogradu je održana gala svečanost, koja je upriličena povodom dodjele priznanja “Dama godine 2018”.

Događaj je bio zatvorenog tipa, za oko 250 VIP zvanica iz svih sfera života, a među laureatima su se našle dame iz društvenog, javnog i privrednog života koje su postigle uspjeh na raznim poljima, a pri tome zadržele svoju suptilnu stranu ličnosti, ženstvenosti i posebnosti i kao takve predstavljaju primjer u svojoj sredini.

Među dvadesetak dobitnica ovog prestižnog regionalnog priznanja je i bosanskohercegovačka aktivistica i poduzetnica Adisa Tufo iz Sarajeva. Njen rad, društveni angažman i stvaralaštvo itekako su primijećeni i pored članstva u VIP klubu “Dame” dodijeljeno joj je priznanje “Dama godine 2018”.

Ova uspješna karizmatična dama nosilac je brojnih lokalnih i regionalnih priznanja u području poduzetništva i društvenog angažmana, a od sada je i vlasnica priznanja “Dama godine” za svoju ženstvenost, doprinos ženskom poduzetništvu i društvenom angažmanu, zagovarajući ideje o rodnoj ravnopravnosti, položaju žene u cjelokupnom društvu i jednakim šansama za sve, bez obzira na polnu ili bilo koju drugu pripadnost.

Kao generalna direktorica kompanije “ČIP sistemi” od 2013. godine u svom radu promiče općeljudske vrijednosti. Kroz vlastiti angažman, ali i kroz rad kompanije senzibilira javnost o osobama s invaliditetom i njihovoj afirmaciju u društvu, promiče individue, žene, mlade, udruženja i projekte koje doprinose boljem življenju, o čemu je pisala i u svojoj knjizi “Vruć krompir”, priči o ljubavi, strasti, poduzetništvu i snovima jedne žene.

– Regionalno priznanje “Dama godine” mi je posebno drago, jer odaje počast mojoj “ženskosti” i ženstvenosti. Jesam uspješna u svom poslu, ali sam na prvom mjestu žena i majka i uživam u svim onim čisto ženskim stvarima, koje ženu i čine ženom. “Dama godine” je i namjenjena takvim ženama, zar ne…? – kazala je o priznanju Adisa Tufo, ističući zadovoljstvo što se nalazi u Beogradu s uspješnim ženama Srbije i regiona, koje također čine Balkan ljepšim mjestom za život.

Godišnju dodjelu priznanja istaknutim ženama iz javnog, društvenog i privrednog života “Dama godine” organizuje od 2014. godine predsjednik Udruženja građana “Dijete u srcu” Dejan Pantić.

Među dobitnicama ove godine su mnoge dame, mahom iz svijeta biznisa i estrade, saopćeno je iz kompanije “ČIP sistemi”.    (FENA)