GV Zenica-Usvojen izvještaj o radu Gradonačelnika i Gradske uprave

U nastavku 21. sjednice Gradskog vijeća Zenice,između ostalog,usvojen je Izvještaj o radu Gradske uprave i Gradonačelnika u 2017. godini,Izvještaj o izvršenju Budžeta Grada Zenica za prošlu godinu,Informacija o radu PU Zenica, Informacija o zdravstvenom stanju stanovništva i organizaciji zdravstva na području Zeničko-dobojskog kantona,te Prijedlog odluke i izmjenama uslova za isporuku i preuzimanje toplotne energije iz vrelovodne mreže.

U prvom dijelu sjednice,razmatrano je stanje u preduzeću Zenicatrans-prevoz putnik,pri čemu su,nakon šire rasprave,usvojena dva zaključka,u pravcu iznalaženja rješenja za reprogram duga prema poreznoj upravi i dobijanja licence.

Gradsko vijeće dalo je jednoglasnu podršku aktivnostima menadžmenta preduzeća Zenicatrans-Prevoz putnika u nastojanjima da stabiliziraju poslovanje.Ujedno,zatraženo je od Vlade Zeničko-dobojskog kantona,porezne uprave i drugih sudionika pregovora iznalaženje rješenja u skladu sa zakonskim mogućnostima,a sve u cilju postizanja dogovora o reprogramu duga i dobijanju licence.          (R.Š.)