HDZ 1990 BiH u Zenici otvorio predizbornu priču

U Zenici se danas održava sjednica predsjedništva HDZ 1990 BiH.

„Imamo jasan cilj i poruku potpore našim ljudima koji žive i rade u Zenici, prvenstveno Zdenku Kolaku, predsjedniku Gradskog odbora HDZ 1990 Zenica, kao i svim Hrvatima koji žive na područjima gdje su manjina da postoje ljudi i politika koji ih se neće odreći. U tom kontekstu su i današnje tačke dnevnog reda sjednice, odnosno ključna tačka je priprema za predstojeće opće izbore u Bosni i Hercegovini. Jasno danas kažemo da ćemo ponuditi mogućnost izbora, da nećemo prihvatiti stavljanje svih nedjela u politici HDZ BiH i onih koji su na vlasti u proteklom mandatnom periodu pod krinkom priče o Izbornom zakonu. Puno je neodgovorenih pitanja, puno je iseljenih ljudi, puno je učinjeno kriminala za koji niko nije odogovara“, kazao je za Zenica info Ilija Cvijanović, predsjednik HDZ 1990 BiH.

On je najavio i sjednicu Središnjeg odbora stranke početkom slijedećeg mjeseca tokom koje će definirati kandidate za sve nivoe vlasti za predstojeće izbore.

„Danas u Zenici vrlo odlučno i hrabro, samouvjereno i odogovorno prema svom narodu i svojoj državi otvoramo predizbornu priču HDZ 1990, dodao je Cvijanović.   (AlmaH.)