U subotu u Zenici generalna Skupština Saveza Izviđača BiH

Velika nam je čast i zadovoljstvo pozvati vas u ime domaćina, Saveza izviđača Grada Zenica, i organizatora, Saveza izviđača u Bosni i Hercegovini na održavanje generalne Skupštine Saveza izviđača u Bosni i Hercegovini (SIuBiH) koja će biti upriličena u gradu Zenici dana 28. aprila (subota) sa početkom u 13 sati u kino dvorani 3 – Multiplex Ekran Zenica.

Obzirom da je izviđačka organizacija Bosne i Hercegovine dio svjetske izviđačke porodice koja okuplja više od 40 miliona članova, prvenstveno mladih, ovom prilikom pored više od 30 predstavnika izviđačkih sredina iz cijele BiH , očekujemo dolazak visokih zvaničnika Svjetske organizacije skautskog pokreta i Evropskog skautskog Biroa.

O Savezu izviđača u Bosni i Hercegovini

Savez izviđača u Bosni i Hercegovini je dobrovoljna, nepolitička, obrazovna i vaspitna organizacija za mlade, otvorena za sve bez obzira na nacionalnost, porijeklo, rasu ili vjeru, u saglasnosti sa ciljem, principima i metodom Svjetskog skautskog pokreta koji je začet 1907 godine od strane Lorda Roberta Baden Pauela.

Nudimo preko 18000 različitih aktivnosti godišnje kroz rad više od 35 lokalnih izviđačkih udruga , od planinarenja i streličarstva, do glume, uličnih i vodenih sportova. Izviđaštvo pomaže mladima od 6 do 25 godina da razviju samopouzdanje, dostignu svoj puni potencijal i postanu aktivni članovi svoje zajednice.

Ovo je jedino moguće kroz napore odraslih volontera koji također uživaju u zabavi i prijateljstvu izviđača. Više od 3500 roditelja nam ukazuju povjerenje svake sedmice, a Pokret dočekuje članove iz svih pozadina, religija i kultura. Specijalan naglasak je na dovođenju izviđačkog programa mladim ljudima koji trenutno nemaju tu beneficiju, posebno onim u siromašnim sredinama, ruralnim područjima i drugim ugroženim skupinama. Izviđački Pokret je registrovana dobrotvorna organizacija u BiH i dio svjetskog pokreta od 40 miliona izviđača koji rade za mir, zaštitu životne sredine i globalno prijateljstvo.     (foto:facebook)

  

Izvor: Savez izviđača Grada Zenice