Božo Vrećo 27. aprila u zeničkom pozorištu

Božo Vrećo, jedan od najzanimljivijih interpretatora sevdaha novijeg doba, održat će solistički koncert u Zenici, 27.aprila u Bosanskom narodnom pozorištu, s početkom u 20 sati.

Umjetnik, interpretator i autor sevdalinki Božo Vrećo tokom posljednjih nekoliko godina postao je ne samo regionalna, već europska i svjetska muzička senzacija.

New York Times je ovog lirskog tenora nedavno okarakterizirao kao “čovjeka anđeoskog glasa, koji dotiče srca i miluje duše”, te ga dodatno istaknuo kao sinonim potpune slobode.

Muško-ženska dualnost Bože Vreće, iz koje proizlazi posebna dramatičnost i virtuoznost, čini njegovu a capella interpretaciju sevdalinki istinski emotivnim doživljajem.

Nakon četiri uspješna albuma, ovaj umjetnik i autor ove će godine izdati svoj peti autorski album na kojem će surađivati sa muzičarima svjetskog glasa.

Teško se riječima može opisati svestrana umjetnička duša Bože Vreće, što dokazuje i činjenica da će uskoro izaći i njegova druga autobiografska knjiga.

Njegova prva knjiga pod imenom “Mila” jedna od najprodavanijih autobiografskih knjiga. Godina 2018. za ovog će pjevača uistinu biti dinamična i radna.

Planirana je turneja po Njemačkoj, Skandinaviji, Kanadi, Australiji i SAD-u.

No, prije odlaska na svjetske koncerte, Božo sprema i nekoliko regionalnih solističkih koncerata. Jedan od njih je koncert u Zenici 27.04. u Bosanskom narodnom pozorištu gdje će uz Božu nastupiti i vrsni muzičari.

Ovo će zasigurno biti istinski spektakl za sve ljubitelje Božine interpretacije.

Ulaznice za predstojeći koncert po cijeni od 25 KM mogu se kupiti na blagajni BNP-a.