GO SDP BiH Zenica reaguje na saopštenje SDA Zenica vezano za formiranje poslovnih zona

Stranka demokratske akcije otkako je izgubila vlast na sve moguće načine pokušava da blokira sve projekte koji su dobri za Grad, samo s jednim ciljem da bi se prikazalo kako niko osim njih ne zna vladati, navodi SDP Zenica u reagovanju na saopštenje SDA u vezi sa uspostavljanjem Poslovne zone Zenica-jug.

U saopštenju se ističe kako SDA javnosti plasira laži, čime smatraju i ocjenu da je formiranje Poslovne zone Zenica-jug loša odluka.

– Jedna od njihovih laži je da je u prethodnom Prostornom planu taj lokalitet bio poljoprivredno zemljište. Istina je zapravo da je taj prostor bio opredijeljen kao Poslovno-rekreativna zona. Ovom prilikom molimo Gradsku upravu da javnosti dostavi dokaze o namjeni ovog zemljišta u prošlom Prostornom planu.

U povodu spominjanja 20 dunuma zemlje koju posjeduje supruga gradonačelnika, nekako su prešutjeli da je tu i 150 dunuma zemljišta koje pripada drugim građanima i 75 dunuma gradskog zemljišta kojeg bi oni najradije obezvrijedili i prodali svojim tajkunima, kako su to radili prethodnih 16 godina.

Pošto SDA nema nikakvo iskustvo u privlačenju investitora, a to potvrđuje i da je posljednja investicija u vidu otvaranja radnih mjesta bila još davne 2008. godine, ovom prilikom ih moramo upoznati da Grad Zenica ne može aplicirati na grantove koje daje resorno Federalno ministarstvo za uređenje poslovnih zona, ako nije tako opredijeljena.

SDA u svojim lažima nije navela da su oni na Prostorni plan uložili amandman, sa kojim su ovo najatraktivnije zemljište trenutno u BiH, željeli pretvoriti u poljoprivredno, vjerovatno sa namjenom za proizvodnju krompira i luka.

Usvajanje Poslovnih zona „Zenica-sjever“ i „Zenica-jug“ je velika šansa za ekonomski razvoj, privlačenje investitora i novo zapošljavanje.

Umjesto što svoju energiju usmjeravate na neargumentovanu kritiku, bolje bi bilo da se raspitate zašto Grad Zenica sa Federalnog nivoa nije dobila sredstva za uređenje Poslovne zone „Zenica1“.

Prestanite spinovati informacije i recite ljudima da imamo preko 20.000 nezaposlenih, da su nam javna preduzeća uništena a posljednji investotor došao je, kao što smo rekli, davne 2008. godine. Umjesto što obmanjujete građane otiđite na autobusku stanicu i prebrojte koliko će mladih sjesti u autobus i bespovratno otići iz ovog grada. Dosta je više vaših laži, obmana i blokiranja Grada. Ne samo da moramo ispuniti ono što od nas očekuju građani Zenice, nego moramo ispravljati i vaše greške iz prošlosti, – navodi Press služba GO SDP BiH Zenica