Nikšić u Nemili: Planom 10 vratićemo osmijeh na lica građana BiH

U povodu obilježavanja Dana oslobođenja Nemile, Gradski odbor Socijaldemokratske partije, organizirao je niz aktivnosti, među kojima je centralna bila svečano otvorenje prostorija SDP-a za Regiju Nemila.

Program je započeo polaganjem vijenca palim borcima iz Narodnooslobodilačke borbe 1941. – 1945., a potom druženjem u novootvorenim prostorijama Socijal-demokrtatske partije Regija Nemila.

Tom prilikom prisutnim članovima i simpatizerima stranke obratili su se Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH, Senaid Begić, predsjednik KO SDP Zenica i Mladen Simić, predsjednik GO SDP Zenica.

„Građani su prepoznali našu želju za vraćanjem članica i članova pod okrilje porodice SDP-a i shvatili da svojim angažmanom mogu utjecati na politiku naše stranke. Uostalom, Plan 10 koji ćemo sutra promovirati na našem strateškom planiranju, nastao je kao sinergija članica i članova stranke, ali i velikog broja onih koji nisu članovi Socijaldemokratske partije, a koji su učestvovali na javnim tribinama tokom kojih smo radili ankete i utvrđivali prioritete. Prema tim podacima formiran je Plan 10 na osnovu kojeg ćemo pokušati vratiti osmijeh građanima i dati im nadu da je moguće u BiH praviti državu u interesu svih nas“, poručio je danas u Nemili predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić, aludirajući  pri tome da se u nemilskom kraju očekuju ove godine značajni izborni rezultati.

To je nam je potvrdio i predsjednik Gradskog odbora Mladen Simić, dok je predsjednik OO SDP Regije Nemila, Almir Imamović, istaknuo da očekuje u noovotvorenim i za sada jedinim prostorijama neke političke partije u ovom kraju da dolaze svi ljudi, bez obzira na njihovo političko opredjeljenje. „Inače bih volio da se u politiku uključi što veći broj ljudi, jer kad nas je više bolje ćemo rješavati nagomilane probleme“, dodao je Imamović.

Obilježavanje Dana oslobođenja Nemile, zenički SDP je okončao revijalnom utakmicom reprezentacija Socijaldemorkatske partije i novinara na nogometnom stadionu u ovom naselju. (Alma Huskić)