Sve spremno za Zenički cener, kompletirana ekipa od 500 učesnika

Zenica će po prvi put biti domaćin utrke na deset kilometara pod nazivom „Zenički cener“.

Sinoć oko 23 sata završen je proces prijave jer se prijavilo 500 takmičara koliko je organizator predvidio da učestvuje. Organizaciono, sve je spremno za ovaj događaj, koji će početi u subotu oko 12 sati.

U 19 je utrka najmlađih, a onda od 20 sati ono navažnije, utrka na 10 km za 500 prijavljenih učesnika.

Već prva utrka je postala internacionalna. Nadamo se da će ovo prerasti u tradiciju jer Zenici trebaju ovakvi sdadržaji, – kaže PR Sekcije „Zenica trči“, Naila Muratović.

Mnogi su odlučili podržati ovaj projekat, a najveća podrška je stigla od Gradske uprave, iz koje poručuju da je ovo jedan od najboljih projekata.

Želim da kažem da je Gradska uprava u ovih šest, sedam mjeseci, koliko traju pripreme za utrku, stavila sve svoje resurse na raspolaganje, u cilju što bolje organizacije. U tom smislu i Radio-televizija Zenica se stavila na raspolaganje kako bi Zenicu promovisali u najboljem svjetlu, – naglašava konsultant gradonačelnika Armin Mujkić.

U svjetlu novog pristupa i zaokreta u radu, Radio-televizija Zenica je podržala Zenički cener.

Mi smo jedini istinski pravi zenički medij i svaka pozitivna priča imat će apsolutnu podršku da plasiramo sve što je pozitivno, tako smo podržali punim kapacitetom ovo što sekcija Vedra pokušava napraviti, – rekao je Sinan Gluhić, urednik Televizije Zenica.

Za sve učesnike pripremljene su bogate nagrade, a novčane i robne nagrade su pripremljene i za najuspješnije takmičare u obje konkurencije. (N. Glibo)