Poslovni susreti firmi ENERGA b2b 2018.

Zenička razvojna Agencija ZEDA kao član Konzorcija Evropske poduzetničke mreže FBiH koorganizator je Poslovnih susreta firmi ENERGA b2b 2018 koje organizuje Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Evropska poduzetnička mreža u Bosni i Hercegovini (EEN) uz podršku Privredne komore FBiH, Fondacije za razvoj odnosa BiH i Turske – BIGMEV te brojnih međunarodnih organizacija i agencija za podršku biznisu iz Evropske unije i regiona.

Poslovni susreti će se održati u okviru 8.međunarodnog sajma energije, rudarstva, zaštite okoliša i prateće industrije ENERGA 2018. (19. – 21.06.2018.). Za više informacija o Sajmu posjetite http://energa.ba/

Poslovni susreti firmi ENERGA b2b 2018. će se održati 19. juna 2018.god. u Centru Skenderija, Sarajevo i imaju za cilj da podrže kompanije u pronalasku internacionalnih partnera na Sajmu. Učesnici mogu ugovoriti sastanke sa potencijalnim partnerima u skladu sa svojim potrebama i interesima te direktno razgovarati o mogućnostima saradnje.

U proteklim godinama Sajam i prateća konferencija ENERGA svojim sadržajima i strukturom učesnika potvrdili su se kao uspješan i atraktivan poslovni događaj te svrstali među najznačajnije manifestacije u oblasti energetike u regiji. Sajam ENERGA je mjesto susreta uglednih domaćih i inostranih kompanija na kojem se prezentiraju trendovi te raznovrsna istraživačka i proizvodna ostvarenja u oblastima proizvodnje i distribucije električne energije, fosilnih goriva, obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti, prateće industrije (metalska, mašinska, građevinska i inžinjering), kao i različiti oblici poslovne saradnje, domaćih i inostranih kompanija.

Sarajevo će tokom Međunarodnog sajma i konferencije ENERGA 2018 biti regionalni energetski centar na kojem će se okupiti više od 100 izlagača iz 15 zemalja kako regije tako i svijeta, a koji će predstaviti proizvode, projekte, ideje i usluge svojih kompanija. ENERGA se održava pod sloganom MISLITI NA BUDUĆNOST / THINKING THE FUTURE.

Tematske oblasti poslovnih susreta:

– Energija

– Elektrika i elektronika

– Rudarstvo

– Zaštita okoliša

– Metali i proizvodi od metala

– Mašine i uređaji

– Građevinarstvo i građevinski materijali

– Inžinjering, dizajn i konsalting

Zašto učestvovati:

Učešće na poslovnim susretima je besplatno i uključuje:

– Raspored sastanaka za svaku pojedinačnu firmu (prethodno ugovoreni 20-minutni bilateralni sastanci)

– Informativni paket dostavljen na dan poslovnih susreta

– Poslovna podrška osoblja Evropske poduzetničke mreže u BiH (EEN) prije, tokom i nakon poslovnih susreta

Oficijelni jezik događaja: engleski

Mjesto poslovnih susreta:

Centar Skenderija, Terezija bb, Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Agenda 19. juni 2018:

11:00 – 12:30 Ceremonija svečanog otvaranja sajma ENERGA 2018

12:30 – 13:00 Registracija učesnika poslovnih susreta ENERGA b2b 2018

i dodjela rasporeda sastanaka

13:00 – 15:00 Bilateralni sastanci firmi

15:00 – 16:00 Ručak

Rokovi:

– 13. juni 2018: Elektronska registracija učesnika

(unošenje profila firmi na web stranicu poslovnih susreta)

– 18. juni 2018: Izbor profila potencijalnih partnera i rezervacija B2B sastanaka na website poslovnih susreta

– 19. juni 2018: Poslovni susreti firmi ENERGA b2b 2018

Besplatno se registrujte za učešće na poslovnim susretima i rezervišite svoje sastanke na stranici: http://www.energa2018.talkb2b.net