FOTO: Neša Galija gostovao u Zoni

Klupska muzičko-kazališna scena Zona ugostila je večeras frontmena poznate rock grupe Galija, Nenada Milosavljevića, poznatijeg kao Neša Galija.

Neša je rođen 6. februara 1954. godine u Nišu, a priča se da ima rodbine i u Zenici. U svakom slučaju, sigurno među nama ima dobre prijatelje. Nekadašnji voditelj Radio Zenice, legendarni J.D. (Josip Dujmović), svojevremeno je (početkom ‘80-ih godina) Galiju predstavio kao “mlade koji obećavaju” i od tada su njih dvojica per tu, što znači da se Neša ni ovoga puta nije mnogo nećkao kada mu je predloženo gostovanje u našem gradu.

Cijelog života Neša Galija interesovao se za muziku, a kao frontmen grupe Galija, svoje ime je ubilježio u istoriju srpske i regionalne rok muzičke scene. Pisao je muziku za pozorište i film, a među najpoznatijim mu je uradak za “Zonu Zamfirovu” Zdravka Šotre.

Galiju je, zajedno s bratom Predragom Milosavljevićem, osnovao 1976., a grupa je ime dobila po poznatoj niškoj kafani u kojoj su se okupljali umjetnici i boemi.

Grupa Galija je 42 godine nakon osnivanja i 15 studijskih albuma, i dalje koncertno veoma aktivna. Neša je, mimo koncertnih turneja, večeras obradovao svoje fanove u Zenici.

Donosimo foto-galeriju, čiji je autor fotograf Mirza Glavaš.