Galerija Naš most otvara stalnu izložbenu postavku slika zeničkih slikara

U četvrtak 12. aprila u 17 sati u Galeriji UG Naš most , Zenica, u Ulici Titova 22, biće svečano otvorena stalna izložbena postavka slika zeničkih slikara, članova UG Naš most, a kojom se označava i početak nove sezone rada galerije, a takodjer i slikarskih i kreativnih radionica za djecu i odrasle.

Pri UG Naš most Galerija slika djeluje već petu godinu i redovno organizira slikarske i kreativne radionice, likovne kolonije, izložbe slika, a veoma su zapažene radionice sa osobama umanjenih sposobnosti, koje su rezultirale izložbama zapaženim u regionu. Voditelji radionica su zenički slikari, majstori u odredjenim tehnikama, a već četiri godine u kreativnoj akciji pod nazivom ART MART radimo radionice i prezentacije besplatno za sve zainteresirane tokom mjeseca marta. Iznimno , ove godine smo radionice prenijeli u mjesec april, radi renoviranja i uredjenja prostora.

Izložbu ćemo ove godine otvoriti slikama naših članova Alije Kulenovića, Mirsada Šišića, Melihe Bičo Družić, Senada Patkovića, Miroslava Ostojića, Nurudina Pojskića, Hilme Kahrića Hilsa, Tonija Grgića, Sarah Velić, Mehmeda Kulalića, Lejle Spahić i Zdene Šarić Pisker,Javnosti će biti predstavljeno preko stotinu slika pomenutih autora, a u narednom periodu će biti postavljene slike i ostalih članova, i svih onih koji se učlane u UG Naš most.

Takođe će ovom prilikom biti predstavljene javnosti i slike nastale na likovnoj koloniji, koju smo održali u novembru 2017. g. iz sredstava dobijenih od Grada Zenice i pomoć Cabaret cluba doo Zenica. Sredstvima iz prigodne prodaje ovih slika omogućit ćemo radionice slikanja za ranjive grupe populacije, kao što su žene, penzioneri, invalidne osobe, zatim osobe sa umanjenim sposobnostima, a naravno i rad galerije, održavanje, komunalne usluge i dr. Vrijedno je napomenuti da smo rekonstruisali prostor galerije i pripremili ga za rad uz malu pomoć nekoliko sponzora, vlastitim radom i sredstvima, iako smo svi penzioneri sa minimalnim penzijama, te tako stvori za sebe neformalni centar za zdravo starenje. Želja nam je da nam se pridruže svi koji se žele kreativno izraziti i družiti.

Prijave za članstvo je moguće napraviti svakim danom u prostoru Galerije UG Naš most, Titova 22, Zenica. Sve informacije mogu se dobiti na FB stranici Galerija Naš most Zenica, ili na telefone 061 176 844 i 062 091 099. Kontakt osoba Zdena Šarić Pisker, predsjednica UG Naš most Zenica.