Galijašević i mještani Nemile kod premijera Fadila Novalića

Premijer Zeničko-dobojskog kantona, Miralem Galijašević, sa predstavnicima građana Nemile u Vladi Federacije BiH održao je sastanak sa premijerom Fadilom Novalićem, kojem je prisustvovao i Jasmin Bučo, izvršni direktor za projektovanje JP „Autoceste FBiH“.

Na sastanku se razgovaralo na temu trase koridora Vc kroz naselje Nemila. Premijer Galijašević i predstavnici građana Nemile su upoznali federalnog premijera Fadila Novalića i direktora Jasmina Buču da stanovnici Nemile izražavaju nezadovoljstvo zbog činjenice da projektovana trasa koridora Vc prolazi kroz samu Nemilu.

Premijer Novalić je upoznat da na tom području gravitira oko 14.000 stanovnika te da trasa kroz Nemilu može imati nesagledive posljedice za život građana sa ovog područja. Posebno je istaknuta činjenica da po ovom pitanju nikada nije provedena JAVNA RASPRAVA čime su stanovnici Nemile uskraćeni da izraze svoje mišljenje o trasi koridara Vc.

Predstavnici građani Nemile smatraju da je općedruštveni interes da trasa bude izmještena zaobilaznicom pored Nemile.

Premijer Miralem Galijašević je zamolio premijera Fadila Novalića i direktora Jasmina Buču da učine sve kako bi se uvažili interesi, želje i mišljenja stanovnika Nemile, saopštila je Press služba Vlade ZDK.