Odobrena dodjela plastenika za 63 korisnika i objavljen spisak

U sklopu projekta Stvaranje prihoda i radnih mjesta u poljoprivrednom sektoru u Bosni i Hercegovini – (IGAS) 2016-2020 i projektnih aktivnosti Plastenička proizvodnja povrća 2017- 2018 u Gradu Zenica, a na osnovu Sporazuma kojeg su zaključili Grad Zenica i NVO Caritas Švicarske, provedena je procedura javnog poziva za dodjelu plastenika površine 100 m2.

Donatorska sredstva za nabavku plastenika osigurana su uz učešće Grada Zenica u omjeru od 55 posto vrijednosti plastenika, 25 posto vrijednosti plastenika snosi Caritas Švicarske, dok odabrani korisnici učestvuju sa 20 posto sredstava.

Projektom razvoja plasteničke proizvodnje na području Grada Zenica, kako je izjavio gradonačelnik, Fuad Kasumović, želi se poboljšati materijalni status stanovništva na području našeg grada.

Na raspisani javni poziv pristigla su 63 zahtjeva, a nakon pregleda dokumentacije i pregleda terena planiranog za plasteničku proizvodnju, odobrena je dodjela plestenika za 50 korisnika.

Edukacija odabranih korisnika koji će zajedno sa plastenicima dobiti i povrtlarske kulture, održat će se 10. i 11. aprila 2018. godine u Velikoj sali Grada Zenica sa početkom u 10 sati.

U nastavku teksta spisak odabranih korisnika po Javnom pozivu za dodjelu plastenika u projektu Plastenička proizvodnja povrća 2017.-2018. u Gradu Zenica. (www.zenica.ba)

Listu odabranih korisnika pogledajte ovdje.