VIDEO: Nastavljena sjednica Gradskog vijeća, prekinuta 13. marta

Prije razmatranja preostalog dnevnog reda 13. marta prekinute sjednice Gradskog vijeća Zenice, predsjedavajući i vijećnici osudili su dešavanje na posljednjoj sjednici, zbog kojeg je zasijedanje tada i prekinuto.

Složili su se da se, ubuduće, u raspravi strogo pridržavaju dnevnog reda i Poslovnika Vijeća i da je pri tome nedopustivo koristiti obmane, laži i napade, te da trebaju raditi u interesu Grada i građana.

Do sada su vijećnici usvojili Prijedlog Odluke o komunalnim taksama, kojom su ove takse vraćene na raniji iznos za privatnu zdravstvenu i stomatološku praksu, s tim da je Klub vijećnika SDA najavio da će podnijeti i novi Prijedlog za dopunu, smatrajući da takse treba smanjiti i ostalim poslovnim subjektima. Prijedlog Odluke o zakupu poslovnih prostora na teritoriji Grada jednoglasno je usvojen, jer će umnogome urediti postojeće stanje u ovoj oblasti.

Jednoglasno je usvojen i Prijedlog Odluke o subvencioniranju troškova grijanja za lica sa evidencije Centra za socijalni rad i to za korisnike stalne novčane pomoći. (V.J.)

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA – UŽIVO

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA – UŽIVO

Gepostet von Zenicainfo.ba am Donnerstag, 29. März 2018