FOTO: Uskoro otvorenje zgrade za specijalnu policiju MUP-a ZDK

U zeničkom naselju Lukovo polje pri kraju su građevinski radovi na izgradnji novog objekta u kojem će biti smještena Specijalna policijska jedinica MUP-a ZDK.

Novi objekat danas su obišli članovi Vlade Zeničko dobojskog kantona na čelu sa premijerom Miralemom Galijaševićem, ministar MUP-a ZDK, Nikola Arsenić i policijski komesar, Semir Šut.

Vrijednost investicije je oko 8 miliona maraka i ponosni smo što je sve završeno u rekordnom roku, bez ikakvih problema, – izjavio je premijer Galijašević.

Policijski komesar ZDK, Semir Šut je naglasio da se radi o multifunkcionalnom gteneracijskom objektu, koji između ostalog ima veliku fiskulturnu salu, salu za edukaciju, moderan bazen, prostorije za smještaj, odmor  i spavanje, boksove za pse i štalu za policijske konje.

Završeno je oko 85 posto svih radova,trenutno se rade probe grijanja, a čim vremenske prilike dozvole radit će uređenje okolnog prostora, – dodao je Šut.

Ministar MUP-a, Nikola Asenić je ustvrdio da se radi o jednom od najmodernijih centara ove nam jene u regionu, gdje će se moći obavljati sve vrste obuke i stručnog osposobljavanja policijskih službenika.

Planirano je da zvanično otvorenje ovog objekta bude u maju povodom Dana policije. (Š.B.)