Vlada ZDK predsjedavajućem Gradskog vijeća, Goranu Bulajiću

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je u današnjem saopštenju za javnost izrazila duboko razočarenje što na Svečanu sjednicu GV Zenice povodom Dana Grada, Goran Bulajić, predsjedavajući Vijeća Grada, nije pozivao ministre u Vladi Zeničko-dobojskog kantona.

Podsjećemo Vas da je Zenica glavni grad Zeničko-dobojskog kantona. Ona je administrativno sjedište Zeničko-dobojskog kantona i u svom nazivu ima ime ovog grada.

Vladu Zeničko-dobojskog kantona, čine predstavnici više različitih političkih stranaka (SBB, HDZ, SDA) i ministri različitih nacionalnosti (Bošnjaci, Hrvati i Srbi), koje su izabrali građani na posljednjim Općim izborima. I sami ste bili član Vlade Zeničko-dobojskog kantona, pa je tim više neshvatljivo da niste pozvali ni jednog predstavnika Zeničko-dobojskog kantona na Svečanu sjednicu GV povodom Dana Zenice, – navodi se u saopštenju i dodaje da će Vlada ZDK, bez obzira na to, i dalje voditi politike koje znače isti odnos prema svim građanima, bez obzira gdje žive, kojoj političkoj orijentaciji i opredjeljenju pripadaju.