FOTO/VIDEO: Čimburijada, najveći šou u Zenici

Bez obzira na snijeg i loše vremenske prilike, zenička Čimburijada je i ovoga puta ispunila sva očekivanja brojnih posjetilaca, ljubitelja ove tradicionalne zeničke manifestacije. Kamberovića polje bilo je centralna lokacija na kojem je priređen zvanični program, koji i ove godine organizuje Forum građana Zenice.

Atraktivne mažoretkinje iz Širokog Brijega i članovi Orkestra KUD-a Željezara Zenica, prodefilovali su Kamberovića poljem.

12 posada iz Zenice i okolnih gradova učestvovali su u eko-regati na rijeci Bosni, koju su iz Drivuše do Kamberovića polja, vodili rafteri Sportsko-rekreativnog kluba Bosna.

U ledenoj rijeci Bosni okupali su se zenički Titan, Hamid Begovac kod Ade Jagnjišće i Zijad Zahirović na Kamberovića polju.

Zeničani su se na Kamberovićima počastili legendarnim čimburom, ovaj put spravljenim od 1.500 jaja. Održano je i takmičenje u pravljenju čimbura.

Sve su kamerama zabilježili Nedžad Glibo i Mirza Glavaš. Klip nam je proslijedio Rešad Šabanović.

 

Eko-regata na rijeci Bosni

12 posada iz Zenice i okolnih gradova učestvovali su u eko-regati, koju su iz Drivuše do Kamberovića polja, vodili rafteri Sportsko-rekreativnog kluba Bosna.

Posted by Zenicainfo.ba on Mittwoch, 21. März 2018