Redovna sjednica Skupštine Nogometnog saveza ZDK

Danas je u Zenici održana redovna sjednica Skupštine Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona. Sjednici je prisustvovalo 20 od 28 pozvanih delegata Skupštine.

Savez je u proteklom periodu posebnu pažnju posvetio razvoju i unapređenju omladinskog nogometa, kroz stimulativne projekte, za što je izdvojeno 24.000 KM. Najuspješniji klubovi dobili su novčane nagrade od po 500 KM.

Nogometni savez Kantona bio je domaćin turnira pionirskih selekcija. Realizovani su takođe projekti edukacije koji se odnose na implementaciju informatičkog sistema Comet na omladinskim ligama. Nastavljena je saradnja sa lokalnim zajednicama općinama u ZDK u cilju poboljšanja sportske infrastrukture naročito u Usori, Varešu, Tešnju, Novom Šeheru.

U skladu sa odlukom Nogometnog saveza Federacije BiH, sjedište i vođenje takmičenja Druge lige Centar za takmičarsku sezonu 2017./18. godinu je dodijeljeno Nogometnom savezu Ze-do kantona.

U Kantonalnoj ligi u tekućoj sezoni takmiči se 10 klubova. Plan prihoda u 2017. godini bio je veći za 8.594 KM od rashoda. Ova sredstva biće uložena u omladinski nogomet. Plan prihoda Saveza za 2018. godinu je 165.000 KM.

Osim redovnih takmičenja na nivou Saveza u ovoj godini selekcije Ze-do kantona će učestvovati na Kupu regija koji organizuje N/FS BiH i turniru pionirskih U-15 selekcija N/SF BiH. (M.P.)