RTV Zenica uz Dan Zenice najavljuje cjelodnevni specijalni program

Na Dan Zenice, 20. mart, Radio-televizija Zenica priprema specijalni televizijski i radijski program, kojim se pridružujemo obilježavanju rođendana našeg grada.

Urednički kolegij RTV Zenica utvrdio je detalje programa koji će biti prenošen uživo iz prostora Bosanskog narodnog pozorišta, uz paralelna reporterska javljanja sa nekoliko gradskih lokacija. U specijalnom programu koji sa emitovanjem počinje u 11 sati i 30 minuta, Zeničanima će biti predstavljeni ovogodišnji dobitnici gradskih priznanja, a prenosimo i atmosferu pred sam početak Svečane sjednice Gradskog vijeća.

Televizija Zenica direktno prenosi program obilježavanja 20. marta iz Velike sale Bosanskog narodnog pozorišta, Svečanu sjednicu i Svečanu akademiju Gradskog vijeća, tokom kojih će biti dodijeljeljena javna priznanja Grada Zenice ovogodišnjim laureatima. Javnosti će se tom prilikom obratiti i gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović.

Naši gledaoci imaće priliku u prenosu uživo i sami prisustvovati svečanom otvorenju 23. Međunarodne manifestacije Zeničko proljeće. Nakon Svečane akademije Gradskog vijeća, Zeničko proljeće 2018. počinje izložbom fotografija, koja će u 13,05 biti otvorena u foajeu Bosanskog narodnog pozorišta.

Za svoje gledaoce Radio-televizija Zenica je za taj dan pripremila mnoštvo zanimljivih sadržaja, posvećenih gradu čelika, a u improvizovanom pozorišnom studiju ugostićemo naše poznate sugrađane.

Gledaoci Televizije Zenica moći će u programu uživo osvojiti vrijedne nagrade naših sponzora, koje obezbjeđuju kompanija Robot, Moj san Shop Zenica, zeničko preduzeće Eko Etna i Optika Jerković.

Specijalni otvoreni program biće emitovan uživo iz prostora Bosanskog narodnog pozorišta sve do 17 sati, kada se uključujemo u program BH Veze.

Specijalni program nastavljamo emitovati iz studija, sa vijestima u 19 sati.

Od 20 sati, emitujemo novo izdanje autorske emisije Harisa Burine, It is Zenica, u kojem je naš poznati glumac, u svom maniru porazgovarao sa bh. reprezentativcem i jednim od najboljih bh. nogometaša, Elvirom Bolićem.