Stižu minusi i novi snijeg, najviše padavina u petak i subotu

Popodne u Hercegovini i na jugozapadu Bosne moguća je danas slaba kiša. Uveče ili u noći na petak padavine se prognoziraju u cijeloj zemlji. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnje temperature od 0 do 5, na jugu do 10, a dnevne do 17 °C, saopšteno je iz Federalnog hidro-meteorološkog zavoda (FHMZ).

Sutra pretežno oblačno vrijeme s kišom. Očekivana količina padavina na jugoistoku Hercegovine lokalno do 80 l/m2. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevne do 20 °C.

U subotu oblačno vrijeme s kišom. Obilnije padavine u Hercegovini, Krajini i na jugozapadu Bosne, gdje se očekuje do 80 l/m2 kiše. Poslijepodne u Krajini prelazak kiše u susnježicu i snijeg, a u večernjim satima u većem dijelu Bosne. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevne do 20 °C.

U nedjelju u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Bosni pretežno oblačno. U Bosni povremeno sa slabim snijegom, a u Hercegovini slaba kiša. Jutarnje temperature od -9 do -2, na jugu do 10, a dnevne od -5 do 1, na jugu do 12 °C, javlja FHMZ.

Najveće sume padavina prognoziraju se u petak i subotu (16. i 17.03.).

Početkom slijedeće sedmice, prema trenutnim sinoptičkim kartama, u našoj zemlji zadržat će se i dalje nestabilno vrijeme sa kišom. Kiša će biti slabijeg inteziteta, a prestanak padavina očekuje se u srijedu (21.03.). U petak (23.03.) u Bosni su mogući kratkotrajni pljuskovi.

Temperature zraka bit će niže, a u Bosni prognozira se u jutarnjim satima i mraz. Maksimalne temperature zraka kretat će se između 5 i 10°C.