‘Šarene čarape’ u Gradskoj areni uz Svjetski dan djece s Down sindromom

Udruženje „Kreativci“ nosilac je manifestacije „Šarene čarape“ koja će biti održana 21. marta, s početkom u 11:00 sati u Gradskoj areni, povodom obilježavanja Svjetskog dana djece sa Down sindromom. Na manifestaciji se očekuje učešće oko 2000 djece.

Almedina Beganović, majka djeteta sa Down sindromom kazala je kako je za djecu najbitnije da imaju prvenstveno podršku porodice i najbližih, pa onda i okoline.

Odnos između djece sa Down sindromom i ostatka svijeta treba da se poboljša, pa će tako i šarene čarape na dan manifestacije biti besplatne za sve posjetioce, koji nisu u mogućnosti da ih sebi priušte, – kazala je Melina Ugarak, direktorica JU za djecu i odrasle sa posebnim potrebama Zenica.

Nije izostala podrška Gradske uprave, zeničkog pjevača Zlatana Karića Zlaje, koji je ujedno i voditelj manifestacije, te direktora Gradske arene, Feđe Jovanovića.

Šarene čarape predstavljaju simbol bogatstva različitosti društva, stoga, Vaše je samo da ponesete osmijeh i dođete u Gradsku arenu, poručuju organizatori. (D.S.)